Környezetvédelmi projektekkel foglalkozó cég kínai befektetőre talált az Egyesület segítségével

A szervezetünket felkereső, alapvetően környezetvédelmi projektekkel foglalkozó cég befektetőre talált az Egyesület segítségével.
A Kínai-Európai Fenntarthatósági Egyesület közvetítői munkája nyomán az angliai cég kínai befektetőt talált. A befektetőkkel történt megállapodások nyomán a cég Talajkarbon Projektje kétszázezer eurós kezdő támogatást kapott. A befektetés teljes értékét a szakértői gárda több millió euróra becsülte.


Daliani Nemzetközi Technológiai és Szabadalmi Expó, 2014

2014. szeptember 12. és 14. között nagyszabású, nemzetközi tudományos és technológiai expó került megrendezésre a kínai Dalian városban, ahová a Kínai-Európai Fenntarthatósági Egyesület is meghívást kapott. A rendezvényen nagy fokú érdeklődés mutatkozott a képviselt technológiák és a Egyesület felé is. Ennek nyomán kifejezett befektetési szándékú megkeresés is történt, amely egy biodízel gyártással kapcsolatos projektet érint. A befektető ebben az esetben 7 millió jüant (280 millió forint) kíván a projekt finanszírozására átadni. Az expón többek között az Oxyfa is képviseltette magát és fák esetében is konkrét befektetői ajánlatokat kaptunk.Oxyfa projekt

A Kínai-Európai Fenntarthatósági Egyesület által Kínában is bemutatott fa faj, ahol kifejezett befektetési ajánlat is érkezett a projektet érintően. Magyarországon önkormányzati együttműködési tervek keretében 70 hektáron került a fa ültetésre, a továbbiakban pedig újabb 200 hektár kerül beültetésre. Az Oxyfa egy speciális császárfa hibrid, amely azzal a céllal lett létrehozva, hogy maximális növekedési ráta mellett a lehető legtöbb oxigént termelje. Levele akár 50 centi átmérőjűek is lehetnek, továbbá öt év alatt egy több mint száz éves tölgy növekedési rátáját is meghaladja. Az Oxyfa program Európában nagy sikereket ért el, így Kína felé is nyitni kívánunk.Légtisztító projekt

Speciális molekuláris/biológiai légtisztító, amely a Kínai-Európai Fenntarthatósági Egyesület közvetítésének köszönhetően befektetői támogatást kapott. Egyedülálló módon, mozgó alkatrészek nélkül szűri ki a szennyeződéseket a levegőből. A projekt 800 millió forintos kezdő támogatást szerzett kínai oldalról és ez a befektetés a közeljövőben újabb 800 millió forinttal bővül. A projekt menedzselésére Chongquin városban központi irodát, valamint egy gyárat is létesítettek.